Followers

"pic hitam putih paling c0ol"

ili's first c0ntest

yes
that is my first c0ntest
which
tibetibe terasa nak j0in
hehehe

okey
bef0re ili reveal picta ili utk c0ntest ni
macam biasa
setiap c0ntest ada syarat syarat nye kan

1.okay macam biasa korang kena jadi follower blog ni (done)
2.letakkan banner contest ni kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog ni(done)
3.buat entry pasal contest ni dan berikan idea hadiah apa yang korang nak kalau korang menang rm100? ?*ayat yang simple je tau!*(done)
contoh : kalau saya menang , saya nak shawl banyak-banyak !
4.tag 5 kawan-kawan yang korang rasa mesti dia nak join !(done)
5.tarikh tutup penyertaan : 1 mac 2011

s0
ili guna pic ni utk c0ntest tu



*kalau saya menang,saya nak beli maxi dress n heels
nanti
bila saya pakai..saya akan ingat yang saya menang 
c0ntest pic hitam putih paling c0ol*

hahaha
b0ley guna ke alasan ili tu

okey
saya mahu anda anda yang ili tag ni
j0in c0ntest ni
even
tarikh tutup makin hampir
hehehe




~settle~

z0mba(?)

z0mba z0mba
z0mbi lah
bak kata pak jabit
hahahaha

okeyh okeyh
p0st ni
tak penting mane pun
sajesaje je
sukahaty
ngeee~

cer cite cer cite

mahu cite sal penyakit baru ili
kebelakangan ni
ili kena ims0niac
[ims0mnia+maniac]
ter0k gak lah kalau dah jadik maniac kan
waduh waduh
parah...!!!!

record terbaru ili
tak tid0 31hours
record bef0re ni
24hours je
itu pun tyme arwah at0k meninggal
takkan nak tid0 kan
kena ngaji Quran bergilir-gilir
tu je la sumbangan terakhir utk at0k dari ili 
at0k yang penah jaga ili time kecik
bawak ili r0nda r0nda kampung
buat kan susu utk ili
wuarghhh
tibetibe t0uching
i miss y0u s0 much at0k

*al-fatihah*

sambung cite pasal z0mba zombi tadi
ili tak tid0 31hours tu
mata sangat segar bugar
entah nape takpat lelap mata
dah la next day tu ade kenduri kawen
dua rumah lak tu
kalau tak tid0
c0nfirm wa tak pigi punyer lah kan

pastu
tanpa disedari
dah siang
pintu bilik diketuk

ibu : kakak tak tid0?
ili : tak ibu..relax lah ibu..hehe
ibu : nak ikut ibu g kenduri tak ni?
ili : kalau tak pegi..b0ley tak ibu?
ibu : sukeati la
(ibu start buat muka wakil rakyat raih undi..hehe)
ili : ok ibu..akak pegi..ir0n baju jap
(nam0 jadik anak derhaka babe..wa sayang ibu wa)

yang tak b0ley blah tu
ili sangat energetic
tak rasa mengatuk pun
pelik kan?
zaf dah risau
tyme tu zaf on the way back to key el
zaf sampai key el je
zaf bagita0 di nak tid0
wah
zaf kalah,ili menang 
h0o0ooorey!!
dia terlepek dulu 
hebat....!!!!
*clapsclaps*

ili tepek satu je picta eh
memang ili saje snap
bukti ili berjaya tak tid0 31hours




puteri negara ins0mni-nyah

lalalalala~







rezeki di pagi buta

terpanggil nak share rezeki dengan bl0gger di luar sanun
mahu duit duit dan duit?
kami ada cara nya
kami bukan al0ng
kami mahu t0long
st0p the craps ili
hahahahahahahahahahaha

okeyh okeyh
serious serious

ili dapat tahu pun dari blogger gak
semalam dia register
hari ni dia earn rm27.86
baru 2 hari tuh
lepas ni g0yang kaki lah
hehehehe

n0w

kat bawah ni
tut0rial nye taw

FOLLOW STEP BY STEP yaww :)

1. Mula mula klik iklan kat right sidebar dulu untuk ke website diorang.


2. Then klik Icon Hearbeat seperti yang dibulatkan tu.


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan.


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue.


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah dibawah.


6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan dibawah) then isi kesemua maklumat yang diperlukan.


7. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda. tick i agree and then klik continue.


8. Klik GET A CODE (seperti lampiran dibawah)



9. Copy Code yang anda kehendaki (bertanda merah bulat), ikut korang lah nak letak dia kat mana. kat sidebar ke. kat top sidebar ke. copy code yang sesuai ya.


10. Kalau nak check berapa earning korang. boleh Klik My HB!Affiliate


11. So lepas dah copy tu, macam biasa lah. Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > paste kan code yang korang dah dapat tadi > save. Then letak lah kat mana korang rasa orang lain senang nak klik. :) 


haaaa~
amacam??
senang kan nak dapat duit
pr0mote heartbeat and you can earn RM0.04 per clicka

ape lagi
g wat account kat heartbeat sikalang

share la eh kat blogger lain
sharing is caring bibeh

xoxo

psssstttt..iklan ni..tak effect k0rang punya nuffnang taww ;)



happy til wanna passed out


hahahaha
title nak macam hape

well
memang betul pun
rasa nak pengsan je
happy gilerrrrr arini babe
ser0nok sangat

t0day
afta 9 hari
baru je berpeluang nak celebrate anniversary
tahun ni simplesimple sudey
masingmasing busy
(yela..busy sgt la ai ni kan..hehe)

this year
agenda utama
"PICNIK"

tak g jalan mana-mana pun
best
makan,borak,camwhore,kara0ke
+heaven+

okeyh okeyh
let pictures do the talk
penat edit kasi cantek taw
hihihihi


tempat picnik kami

actually
dah settle makan pun tyme ni
dah nak balik pun
hehehe

our traditi0n
tiap kali nak celebrate anniversary
mesti makan prosperity mcD
sebab
pr0sperity mcD ade tyme february sahaja
anniversary kami 10feb
jadi
paham paham saje la ye
hehehehehe


playing with our f0od


we just love balloons
*me likey bibeh*

dah settle je makan
kami camwhore lak
banyak sangat pictures
tak larat la kan nak edit semua
jadi
ai just select yang best best la kan
yang paling cantek
ngee~

=sy0ksendirisessi0n=
h0yeah!

bukti zaf dah sampai seremban lake garden 
hahaha

hijab ku sp0il
cet cet

kemudian
bergerak g kara0ke pulak


k0non je nampak macam duet
walhal
ai kacau zaf
turn zaf tyme ni
imp0ster
hahaha

yeah!
dah macam kete m0to berhias

anak siapa kah?
t0mey t0mey

zaf singgah umah ai
sebab nak anta ai balik la kan
ade tetamu la pulak
patut lah ibu beriya sur0 beli pisang g0reng
ad0yai
nak taknak
kena la menghadap tetamu tu
dah macam pengantin baru
(in dream)
ceh
blushing
hahaha

rat but not mice
(like i said before,last but not least)












t0day is sabtuday!!!!

ari yg sgt bez n mengenygkan....hehehe
mkn2 di taman seremban...jrg2 tu dpt mkn cmtu...
sgt3 ser0n0k...hehe

thank t0 cik ili c0z watkan h0memade caramel .....
1st time k0t mkn...hahaha
yg pntg sedap sehingga menjilat kaki...hehe
lenkali wat la lg...(sgt berharap..hehe)


ni la rupe karamel tu....ptotnye mkn as pencuci mulut...
tp sebb sedap...nasi yg jd pencuci mlut...caramel ni jd santapan utama...hehehe
thank again 4 de delicious caramel!!!!xoxo




ps: ley bkak kdai jual caramel...on9...hehehehe

esok


mahu ber'picnik'

s0nok s0nok
*applause*

maka

ai plan nak wat dessert

okeyh

ni bahanbahan nya :



erm erm erm

dessert ape kah?

tunggu ek

kasi ai siap kan dulu

nanti ai habaq kat angpa
*wink wink*

....to be continued....

c0ming s0on....

okeyh
ade ape dengan title di atas
ingat lagi tak previous p0st
yang mana?
p0st yang ini
ayat terakhir bef0re i pen-off
(wekkk~pen-off la sangat..u menaip k0t)
ada ayat berbunyik seperti :
"p/s: zaf ada bagi something kat i..nanti i bgta0 pe eh..next entry *wink wink*"
haaa~
jumpa kan?
well
perlu kan time nak reveal pe yang dia bagi

sebab

sebab

sebab

try scroll bawah 

i need
these things here


needle+thread
scissors

dengan ada nya bendabenda di atas
KONKLUSI NYA???




teettttttt..wr0ng!

see
the little m0nkey
nama diberi "pink0"
sebab kale dia pink
hehehehehe
zaf bagi as a gift
dia beli kat melaka
cute huh?!



oh oh oh
apa lagi
guess guess guess
teka je
salah or betul
bukan dapat reward pun
ahaks



just gimme time
s0on
you can watch it here
at your nearest cinema
tunggggguuuuuuu




c'm0n pinko
we have work t0 do




p/s : thanks zaf f0r gimme the "bib0t"



to : all muslims





صَـلَّى اللهُ عَـلَى مُحَمَّد صَـلَّى اللهُ عَـلَيْهِ وَسَـلَّم 





12 rabiul awal 1432H





"salam maulidur rasul"






gu gu ga ga!!


*suke*

the "fast food" date

11022011
[date yg sangat menarik]

semalam dating
tapi jap je
tak sampai 2 jam pun
sebab dah malam
dan
date sebab duadua lom dinner
jadi
jumpa kat mid
y0u know
the mid valleyh
yes!
that one
hehehehehe
makan kat oasis food court
sebab dah lama sangat ngidam nak makan portugese grill
order ikan bawal+sotong dan sayur kangkung
perghhhhhhhh...!!!
mantap wa cakap sama lu
burrrpppppp....!!!
okeyh
dah kenyang
what's next?
dessert
jalan menuju ke kedai pakcik mcD
pesan cornetto mcflurry kat abg yg bertugas
makan sambil berdiri di depan GSC
makan suapsuap
borakborak tak hengat dunia
bila dah abes mcflurry
j0m balik
hari dah lewat malam
jam menunjukkan 1030pm
(waktu tempatan)
teman zaf menuju ke car park
yes!
he dr0ve there
by what?
wait
let me finish 
say tata
and
seremban
here i come
sekian~


reference bergambar




budak ini sudah lapar
makan budak
ggrrrrrrr!!!




....main course....
nasi putih dua pinggan
ikan bawal+sotong
and
sayur kangkung
portugese grill style




....dessert....
1 cornetto mcflurry
sharing is caring the best way for 'jimat'



....activity....
POSE & SNAP SNAP..!!!




my sister and her b0yfie pun ada
tapi membawa haluan masingmasing
pe barang d0uble date
hahahaha
anyway
thanks ;)



rat but not mice
(i mean..last but not least)


zaf dr0ve THIS car there



what?
tak caye?
tengok no.plat kete tu
kalau g mid
cari kat first floor
(if im not mistaken)
zaf selalu park kat situ
hahahaha

p/s: zaf ada bagi something kat i..nanti i bgta0 pe eh..next entry *wink wink*




1,2,[3]

yes!!
tepat 12a.m tadi
kami sudah tiga(3) tahun
alhamdulillah
m0ga Allah panjangkan jodoh kami
amin~

"selamat ulangtahun bb
terima kasih sebab sentiasa sabar dengan
merajuk,marah,malas (3M) syg
terima kasih sebab sentiasa ada di sisi syg di kala
sedih,susah,senang (3S)
terima kasih untuk video kalau cinta
-syg suka sangat-
terima kasih atas segala nya"

me.love.you.much.much
xoxoxo


countdown3x!!tgl lg kurg 4 jam...hehe

tlg jgn tgk dulu...
tggu la...sat je lg...



tggu kul 12....



aik?xsbr ke...hehe



xpela...xkesah la tgk bile..hehe












tepat kul 12 ni...
mlm bersejarah...
genap 3 ta0n menjalin hubungan...
hehehe..
masa sgt cpt berlalu...h0pe segala ape yg kte pnh hadapi, menjadi kekuatan t0k mener0skan id0p...

kt cni de sumting yg x bez pun...tp saje nk bg tgk,,,hehe..

 kalau cinta~


Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Sebagai ratu

Seluruh Jiwaku

Hanya dirimu
Yang aku mahu

T’lah ku percayakan

Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau

Kalau cinta jangan kacau

Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta

Di lubuk hatiku

Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh Jiwaku

Hanya dirimu
Yang aku mahu

s0rry kualiti gmbr x ok...cmera hp je...yg pntg ikhlas ta0...tu pling pntg...hehehehe....
sem0ga vid ni menjadi bhn gelak n hiburan...xkn la nges2 plk kn tgk ni....hehehe
thanx 4 everyting!!epy 3 years!! 

ps: yg ujung tu slh chord..terpkse dihntikan...hrp mklum...hehe

25 things

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."


sejak terlahirnya blog ni..first time kena tag..w0o0oohoooo~tadi usha blog kak farah yasmin..ade satu p0st tu..title nye "25 things"..baca punye baca..tetibe..ade lak name aku..wah..name wa kena tag kale pink..hehehe..aish..org dah bagi pengh0rmatan kan..special tu..hikhik..erm..bagi aku satu minggu untuk pikir "25 things" yg ade pada ku..ahaks..


j0m j0m usha~



  1. masa baby..aku pegang botol susu guna kaki..hebat kan?
  2. beberapa minggu afta dilahirkan..kena tinggal dgn at0k n nenek..
  3. nama penuh,dalam surat beranak,ade dash(-)..nur ili-zafirah
  4. umur 21,baru ade lesen..
  5. suka berlagak berani..walhal penakut..hahaha
  6. suka tengok wanita canteek..saya bukan gay,saya okay
  7. tak penah jumpa zaf since start c0uple..afta 6months..baru jumpa
  8. kenal zaf kat friendster chenta alam maya
  9. penah pegi gig.."kami the c0ncert" 
  10. suka lelaki yg pandai main guitar yes..zaf the guitarist
  11. pandai bawak moto umur 12..rase bebas
  12. belajar kat 4 sekolah sk puteri pandan,sk puteri seremban,smka shams,sttj
  13. saya suka baby..macam baby khayra
  14. kuat merajuk tapi cepat ok
  15. berangan nak kawen pheww.gedik
  16. sedang blaja main gitar tapi tak pandaipandai lagi.huhu
  17. dah ade business..jual baju
  18. bila tension.suka tid0
  19. pandai hias cupcakes puji diri sendiri
  20. umur 25,nak kawen tak abesabes kawen
  21. teringin nak pakai high heel tak sedar ke nti k0 makin tinggi
  22. tahun lepas..penah accident..first tyme tu
  23. takut binatang even kucing
  24. aku dgn zaf pakai baju kale sama tyme mulamula wat ic merah
  25. penah dapat tawaran mrsm serting..tapi tak g rugi kan?
ok..sekarang..mahu list kan mangsamangsa tag ku..haaa~jagajaga..haha..antara yang bernasib baik..mari kita lihat siapa yg kena ;)

  1. zaf omar
  2. ainrahman
  3. atiqah saroni
  4. naiadhanni
buat..jangan tak buat..have funfun!
"fashion is the healthiest motivation for losing weight"
by karl lagerfeld



got this fr0m my hot girlfriend, filza husna..thanks darl..sangat motivate aku..hahaha

thursday bila kah????

(O_o)